Όταν πάρουμε την απόφαση να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα ασφαλείας θα βρεθούμε σίγουρα στο εξής δίλημμα: “Ασύρματη ή ενσύρματη καλωδίωση συναγερμού;”. Εάν υπάρχει η καλωδίωση του συναγερμού με τα κατάλληλα καλώδια τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά είναι κουτό να το συζητάμε. Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει καλωδίωση;

Τότε θα πρέπει να πάρουμε μια όχι και τόσο εύκολη απόφαση αλλά ούτε και τόσο τρομακτική όσο ακούγεται

Στην περίπτωση της ενσύρματης θα πρέπει να “θυσιάσουμε” την αισθητική. Προκειμένου να αποφύγουμε τον “μπελά” του σκαψίματος ώστε να εντοιχιστεί η καλωδίωση είναι απαραίτητη η χρήση καναλιών μέσα στα οποία θα τοποθετηθούν τα καλώδια του συναγερμού. Όσες προσπάθειες και να γίνουν ώστε να είναι όσο το δυνατόν αόρατα (τοποθέτηση σε χαμηλό ύψος, πέρασμα πίσω από έπιπλα όπως καναπέδες κλπ) είναι αναπόφευκτο να μην είναι ορατά στα “ανεβάσματα” πχ η γραμμή που θα οδηγεί στο πληκτρολόγιο ή τα ραντάρ.

Στην περίπτωση της ασύρματης εγκατάστασης γλιτώνουμε όλα τα παραπάνω συν τις εξτρά εργατοώρες που απαιτούνται για την καλωδίωση αλλά βάζουμε μια άλλη “σκοτούρα”, αυτή της μπαταρίας η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί έπειτα από το χρονικό διάστημα που ορίζει ο κατασκευαστής (συνήθως η μπαταρία έχει διάρκεια ενός έτους).

Η όποια χρηματική διαφορά υπάρχει μεταξύ ασύρματων και ενσύρματων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποτρεπτική μιας και η υψηλότερη τιμή των ασύρματων περιφερεικών ισισκελίζεται από την εξοικονόμηση εργατοωρών (περάτωση των εργασιών στο μισό χρόνο) αλλά και από την μη χρήση καλωδίων (ειδικά σε περιπτώσεις με μεγάλες διαδρομές).

Δεν θα πρέπει να έχουμε αμφιβολίες και για την αξιοπιστία των δυο μεθόδων μιας και η ασύρματη και η ενσύρματη εγκατάσταση είναι το ίδιο ασφαλής αρκεί στις ασύρματες να είμαστε συνεπής στην αντικατάστασης των μπαταριών.

Η επιλογή είναι δική σας

ComputerBeast

Το Τέρας των Συστημάτων Ασφαλείας είναι δίπλα σας με ένα κλικ!!!

Ασύρματη ή Ενσύρματη Καλωδίωση Συναγερμού;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *