Ο Μάιος έφτασε στο τέλος, οι θερμοκρασίες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και ήδη γίνονται τα πρώτα σχέδια για διακοπές ή έστω για κάποιες μέρες χαλωσης στον τόπο καταγωγής. το καλοκαίρι όμως αν και για τους περισσότερους είναι συνυφασμένο με την χαλαρότητα, για τους “ανεπιθύμητους επισκέπτες” είναι συνδεδεμένο με την ανενόχλητη δράση τους. Ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι απουσιάζουν είναι ευάλωτο, επομένως και εύκολος στόχος. Επίσης το άγχος και η ανησυχία για το εαν όλα είναι εντάξει, μπορεί να μην σας αφήσει να ευχαριστηθείτε τις διακοπές σας. Ακολουθείστε τον παρακάτω οδηγό και βγάλτε κάθε έννοια από το μυαλό σας.

    • Είναι αυτονόητο πως εαν έχετε συναγερμό θα πρέπει να τον οπλίσετε και κυρίως να τον οπλίσετε σωστά. Πλέον, τα περισσότερα συστήματα συναγερμών έχουν την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω τηλεφώνου το οποίο σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση του συναγερμού από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Ακόμα και στο ενδεχόμενο που ξεχάσατε να οπλίσετε ή δεν θυμάστε αν οπλίσατε, είστε στην πραγματικότητα ένα τηλεφώνημα μακριά από το σπίτι σας.
    • Εγκαταστήστε ένα σύστημα παρακολούθησης έτσι ώστε να έχετε οπτική επαφή με τον χώρο σας. Οι τιμές πλέον δεν είναι τόσο αποτρεπτικές ιδιαίτερα αν αναλογιστείτε ότι στην ουσία επενδύεται στην ασφάλεια του χώρου σας. Μια τυπική Ip Camera έχει κόστος 55 ευρώ και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σύνδεση Internet ώστε να μπορείτε να έχετε εικόνα από τον χώρο που θέλετε. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού θα μπορείτε μόλις λάβετε ειδοποίηση για ενδεχόμενη παραβίαση, μέσω ενος pc, tablet ή smartphone να δείτε τι πράγματι έχει συμβεί και αν αξίζει τον κόπο να ανησυχήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι τα ήδη εγκατεστημένα συστήματα λειτουργούν επαρκώς. Καλέστε κάποιον τεχνικο να σας κάνει έναν έλεγχο για το αν λειτουργούν σωστά οι αισθητήρες και οι κάμερες και αν χρειάζονται αντικατάσταση οι μπαταρίες σε κέντρο συναγερμού, σειρήνα και σε τυχόν ασύρματους αισθητήρες που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει.

 

Το Τέρας των Συστημάτων Ασφαλείας

SecurityBeast

Το Τέρας των Συστημάτων ασφαλείας, κοντά σας!!!

 

Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *