Όλο και περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται την ασφάλεια του προσωπικού του ή επαγγελματικού του χώρου στα Συστήματα Ασφαλείας, καθώς αυτά εξελίσσονται δίνουν περισσότερες δυνατότητες ελέγχου από τον χρήστη. Είτε πρόκειται για ενσύρματα είτε για ασύρματα συστήματα

, αυτά θα σας προστατεύσουν από πιθανές παραβιάσεις. Παρόλαυτά λίγοι γνωρίζουν πως οι καιρικές συνθήκες μπορούνα να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος, αφήνοντας τον χώρο σας ευάλωτο στις επιθέσεις.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν θα αφήσουν κανένα σύστημα ανεπηρέαστο. Ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί ακόμα και να καταστρέψουν τα περιφερειακά του συστήματός σας, ανεξάρτητα εαν πρόκειται για σύστημα παρακολούθησης ή σύστημα συναγερμού ακόμα και αν πρόκειται για υλικά – προϊόντα για εξωτερική χρήση.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργεία του συστήματος ασφαλείας που έχουμε στον χώρο μας, θα πρέπει να το ελέγχουμε σε τακτά διαστήματα και πάντα μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κάντε έναν έλεγχο στις μπαταρίες των ασύρματων περιφερειακών που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. Έχει παρατηρηθεί ύστερα από ισχυρούς ανέμους, χαλαζόπτωση αλλά και δυνατές καταιγίδες, λόγω των ταλαντώσεων να μετατοπίζονται ελάχιστα οι μπαταρίες όποτε και να μην κάνουν καλή επαφή. Επίσης και οι παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο ζωής των μπαταριών, ενώ οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ακτινοβολία μπορεί αν επηρεάσουν την απόδοση των ραντάρ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ασύρματα ή ενσύρματα

Αν παρόλαυτά έχετε ακόμα αμφιβολίες για την ορθή τους λειτουργεία, μην διστάσετε να ενημερώσετε τον τεχνικό που σας έκανε την εγκατάσταση.

security beast transparent(1)

SecurityBeast

Το Τέρας των Συστημάτων ασφαλείας, κοντά σας!!!

Συστήματα Ασφαλείας vs Καιρικά Φαινόμενα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *