«Ελληνική Αστυνομία – Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Προσοχή! Ο αποκλεισμός του προγράμματος περιήγησής σας έχει γίνει για λόγους ασφαλείας».

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας, μετά της μηχανές αναζήτησης και τα social media, τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα site, αφορούν το πορνό, όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε. Αυτήν την ενοχικότητα (σε συνδυασμό με την τεχνολογική ημιμάθεια) προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι αετονύχηδες του διαδικτύου λανσάροντας τον διαβόητο “Ιό της αστυνομίας”.

Αν λοιπόν δείτε και εσείς στην οθόνη του pc σας το παραπάνω μύνημα, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε θα είναι να δείξετε ψυχραιμία.

Όσοι νομίζατε ότι πρόκειται για παλιά υπόθεση, να σας ενημερώσουμε ότι ξαναχτύπησε με το ίδιο concept:
«Ολες οι δραστηριότητές σας έχουν καταγραφεί. Κατηγορήστε για την προβολή/αποθήκευση ή/και τη διάδοση απαγορευμένου υλικού πορνογραφίας (παιδοφιλία/ζωοφιλία/βιασμό και άλλα). Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις, από 30 Σεπτεμβρίου 2013, δική σας παραβίαση του νόμου μπορεί να ερμηνευτεί ως ακουστή και καμιά κλήση δεν θα πραγματοποιηθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχετε πληρώσει το πρόστιμο στο Δημόσιο Ταμείο. Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί σε διάρκεια 48 ωρών από τη στιγμή της παραβίασης. Σε 48 ώρες θα πραγματοποιηθεί αυτόματη συλλογή δεδομένων σας για την ανάρμοστη συμπεριφορά και ποινική υπόθεση θα ανοίξει εναντίον σας. Το ποσό του προστίμου είναι 100 ευρώ. Με τα κουπόνια PaySafeCard ή Ukash μπορείτε να επιλύσετε το πρόστιμο»,

ενώ κάνει αναφορά και στις ποινές που επισύρουν τα παραπάνω αδικήματα, σκορπώντας, όπως είναι φυσικό, τον τρόμο.

Ο συγκεκριμένος ιός είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2012. Τότε «κλείδωνε» τους υπολογιστές, ενώ στη νέα του μορφή απενεργοποιεί τον browser. Η πρόσφατη εκδοχή του ιού φαίνεται να είναι προσωρινή, καθώς τα “θύματα” δηλώνουν πως ο υπολογιστής επανέρχεται με ένα απλό restart. Παρόλαυτα οι τεχνικοί του ComputerBeast συνιστούν την σάρωση του συστήματος με κάποιο antivirus ή antimalware.

beast2

Το “Τέρας” της Πληροφορικής κοντά σας με ένα κλικ!!!

O “Ιός της Αστυνομίας” ξαναχτυπά
Tagged on: