Εχει περάσει αρκετός καιρός που το  USB 3.0 συμπεριλαμβάνεται στις μητρικές, και πλεον έχουμε και πολλές περιφεριακές συσκεύες που να το υποστηρίζουν . Γνωρίζεται όλοι τις τεχνικές προδιαγραφές , αλλά τι σημαίνουν όλα αυτά ?

Εξωτερικοί Σκληροί

Λόγω της αυξημένης ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων ,στο Usb 3.0 μπορείτε να κάνετε πολύ καλύτερη χρήση των εξωτερικών σκληρών δίσκων σας. Με το USB 2.0, το εμπόδιο δεν βρίσκονται στον ίδιο τον σκληρό δίσκο , αλλά στο USB 2.0 interface. Με το USB 3.0 η ταχύτητα RPM του σκληρού δίσκου γίνεται πλέον το νέα εμπόδιο . Ως εκ τούτου, μπορείτε να αντιγράψετε τα αρχεία σας σε ή από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο σας πολύ πιο γρήγορα, και μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη και βίντεο σε Full HD, χωρίς να χρειάζεται να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας πρώτα. Εάν χρησιμοποιείτε επίσης μια υψηλής ποιότητας φωτογραφική μηχανή, θα είστε σε θέση να κατεβάσετε όλες αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας πολύ πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το smartphone σας με τον υπολογιστή σας πολύ πιο γρήγορα. Είναι ένα σχετικά μικρό όφελος, αλλά κάνει μια μεγάλη διαφορά, όταν το χρειάζεστε.

Φόρτιση Smartphone

Τα οφέλη του USB 3.0 για τα smartphones δεν σταματούν εκεί – το ποσό της ενέργειας που περνά μέσα από θύρες USB 3.0 έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου φόρτισης. Παρά το γεγονός ότι η νέα θύρα επιτρέπει σε περισσότερη δύναμη να περάσει μέσα από αυτό, υποστηρίζει επίσης χαμηλότερες τάσεις, η οποία μειώνει την ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για τα gadget που βάζετε στις νέες σας θύρες .

Έχετε USB 3.0 στον υπολογιστή σας;

Το USB 3.0 απαιτεί τρία διαφορετικά στοιχεία – να διαθέτετε θύρες USB 3.0 στον υπολογιστή σας, προγράμματα οδήγησης USB 3.0 και  συσκευές με δυνατότητα USB 3.0. Συνήθως, εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει θύρες USB 3.0, θα έχετε ενημερωθεί σχετικά όταν το αγοράσατε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να προσδιορίσετε επίσης θύρες USB 3.0 από το μπλε χρώμα τους. Αν έχετε ένα φορητό υπολογιστή που περιλαμβάνει μόνο USB 2.0, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να αναβαθμίσετε είναι να αγοράσει ένα νέο φορητό υπολογιστή που περιλαμβάνει τις νέες θύρες . Αν έχετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που δεν περιλαμβάνει USB 3.0, μπορείτε να αγοράσετε μια PCI ή PCI-Express κάρτα με θύρες USB 3.0, και να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας. Βέβαιωθείτε ότι έχετε μια ανοικτή υποδοχή διαθέσιμη πριν από την αγορά μιας κάρτας. Όπως οι περισσότεροι οδηγοί άλλες συσκευές, λειτουργικά συστήματα χρειάζονται τα σωστά προγράμματα οδήγησης για να τα χρησιμοποιήσουν σωστά. Όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα – Windows, Mac OS X και Linux, όλα περιλαμβάνουν οδηγούς που υποστηρίζουν USB 3.0.

Συσκευές Usb 3.0

 

Εκτός από την υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος, η ίδια η συσκευή πρέπει επίσης να είναι σε θέση να υποστηρίξει USB 3.0. Υπάρχουν πολλοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και flash drives τα οποία περιλαμβάνουν τώρα υποστήριξη USB 3.0, αλλά οι προηγούμενες εκδόσεις θα συνεχίσουν να λειτουργεί με τις προδιαγραφές USB 2.0, συμπεριλαμβανομένων των μειωμένων ταχύτητων. Αν  χρησιμοποιείτε μια συσκευή που είναι μόνο USB 2,0 ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη νεότερη τεχνολογία είναι να αναβαθμίσετε τη συσκευή σας.

Συμπέρασμα

Η νέα προδιαγραφή αυξάνει δραστικά τις ταχύτητες μεταφοράς, το ποσό της ενέργειας που μπορεί να μεταδοθεί, και γίνεται όλο και πιο ενεργειακά αποδοτικές ταυτόχρονα. Είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο να κάνετε αναβάθμιση σε θύρες USB 3.0, ειδικά τώρα που όλο και περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν.

Αναβαθμιστείτε σε Usb 3.0
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *