Και όταν λέμε για επιτάχυνση το εννοούμε, δίνοντας εως και 70% επιπλέον ταχύτητα!!!

 

index

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις στο pc του. Οι μέθοδοι; Άπειρες και διαφέρουν ανάλογα με το βαλάντιο και τις γνώσεις του καθενός. Όταν όμως φτάνουμε στην χωρητικότητα μνήμης οι δίσκοι SSD είναι μονόδρομος. Αν δούμε όμως τα πράγματα πιο ψύχραιμα, θα διαπιστώσουμε όμως το δυσανάλογο κόστος σε σχέση με την αποθηκευτική τους ικανότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως στην τιμή απόκτησης ενος SSD 64 GB κυμαίνεται ένας HDD 2ΤΒ.

Αυθόρμητα, ο καθένας μας θα σκεφτόταν αν μπορεί να δώσει ένα boost στον κλασσικό σκληρό. Πως θα γίνει αυτό;;; Μέσω του SilverStone HDDBOOST μπορούμε να χρησιµοποιήσουμε  έναν SSD μικρής χωρητικοητας σαν ένα “προωθητικό” που πραγματικά θα τινάξει τον HDD σε άλλες ταχύτητες.

Μπορεί βέβαια οι αποδόσεις του σε “σβελτάδα” να υπολείπονται αυτές του SSD αλλά σίγουρα η μέση λύση είναι η καλύτερη

Επιστήμη

Το HDDBOOST, στην ουσία παντρεύει τις δυο τεχνολογίες. Δέχεται έναν SATA δίσκο και έναν SSD “..εις σάρκα μια” και ως μια ενιαία μονάδα την αναγνωρίζει και ο υπολογιστής, το οποίο σημαίνει πως δεν υπάρχει περιορισμός στο πως θα χρησιμοποιήσετε τον σκληρό σας δίσκο. Μόνη διαφορά είναι το ότι δεν υποστηρίζει S.M.A.R.T., άρα θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε γιατί αλλιώς θα χτυπάει σαν error στο BIOS, το οποίο error δεν παραπέμπει σε πραγματικό σφάλμα.

Περισσότερη Επιστήμη

Πως όμως λειτουργεί; Ο SSD αντιγράφει τα αρχικά δεδομένα του κλασσικού σκληρού, εκτελώντας χρεή mirror του πρώτου κάθε φορά που bootαρει το pc. Από εκεί και έπειτα αναλαμβάνει η συσκευή στον διαχωρισμό των signals σε εγγραφής και ανάγνωσης. Στην ουσία διαχωρίζει την ανάγνωση από την εγγραφή, οδηγώντας την μεν πρώτη στον SSD την δε δεύτερη (αποκλειστικά και μόνο) στον HDD. Έτσι πετυχαίνουμε υψηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης (διατηρώντας όνως σταθερη την ταχύτητα εγγραφής, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας). Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το defragment του σκληρού πριν κάνουμε την παραπάνω τροποποίηση, εξασφαλίζοντας την σωστή αντιγραφή των δεδομένων.

 

Στην πράξη

Η εγκατάσταση του HDDBOOST είναι για επίπεδο αρχαρίου. Αν ο SSD έχει καταχωρημένα αρχεία, αυτά θα διαγραφούν για να είναι ξεκούραστος να κάνει την δουλειά του, σε αντίθεση με τον HDD του οποίου τα αρχεία θα παραμείνουν ασφαλή.Το HDDBOOST δεν απαιτεί κάποιο driver, το οποίο του δίνει ελευθερία κινήσεων στον τύπο του λειτουργικού που θα χρησιμοποιήσουμε.

 

ComputerBeast

ComputerBeast

 

 

 

 

 

Το Τέρας της Τεχνολογίας, κοντά σας με ένα κλικ!!!

Χρησιμοποιείστε τον SSD για να επιταχυνετε τον HDD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *