Πρόβλημα:

Έχω ένα laptop με “νεκρή” οθόνη. Την βλάβη την καλύπτει η εγγύηση και όπως με ενημέρωσαν θα αντικατασταθεί άμεσα. Πριν προχωρήσω όμως, θα ήθελα να διαγράψω τα αρχεία από τον δίσκο. Δοκίμασα να συνδέσω εξωτερική οθόνη δοκιμάζοντας όλες τις επιλογές από F1 έως F12 (VGA αλλά και HDMI) χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού η οθόνη δεν αναγνώριζε κανένα  σήμα εξόδου

Απάντηση Τεχνικού Τμήματος ComputerBeast:

Αρχικά ελέγξτε το μέγεθος και το είδος της βλάβης. Μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα του backlight (στην ουσία πρόκειται για την λυχνία που φωτίζει την οθόνη) και τα pixels να είναι άθικτα. Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο φως στην οθόνη (με έναν φακό για παράδειγμα) και ίσως καταφέρεται νε ενεργοποιήσετε την σύνδεση της εξωτερικής οθόνης μέσω του Windows Mobility Center.

Αρκετά laptop έχουν ξεχωριστά πλήκτρα που επιτρέπουν την σύνδεση εξωτερικού μόνιτορ. Ψάξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για να βρείτε το συνδυασμό πλήκτρων που την ενεργοποιούν.

Εάν δεν “βλέπει” ούτε την HDMI έξοδο, ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε τα δεδομένα από τον δίσκος σας, είναι να βγάλετε τον δίσκο και να τον προσαρμόσετε είτε σε ένα άλλο Pc είτε σε ένα κουτί που θα τον μετατρέψει σε εξωτερικό και στην συνέχεια να το συνδέσετε σε έναν άλλο υπολογιστή.

Εάν δεν έχετε κλειδωμένα αρχεία με κωδικούς, θα μπορέσετε εύκολα να μεταφέρεται αρχεία και να κάνετε format στον δίσκο.
Προσοχή: Εάν το laptop βρίσκεται εντός περιόδου εγγύησης θα πρέπει να ξανατοποθετήσετε τον δίσκο στην αρχική του θέση.

Εάν επιθυμείτε ο αντικαταστάτης να είναι πανομοιότυπος με τον προκάτοχό του θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα Image Backup με κάποιο software όπως το Acronis True Image και μεταφέρετε το στο νέο σας laptop.

beast2 Το “Τέρας” της Τεχνολογίας, κοντά σας με ένα κλικ

Πρόβλημα με οθόνη laptop
Tagged on: