Είναι προφανές ότι εάν ο προσωπικός μας χώρος είναι εμφανέστατα ασφαλισμένος και προστατευμένος οι περισσότεροι επίδοξοι διαρρήκτες θα το προσπεράσουν και θα συνεχίσουν την αναζήτηση ενός ευκολότερου στόχου. Παρακάτω σας δίνουμε μια σειρά από συμβουλές ώστε να κάνετε τον χώρο σας ασφαλέστερο.

Πόρτες

Οι πόρτες είναι τα κύρια σημεία εισόδου. Οι γκαραζόπορτες είναι  ευκολότερο να παραβιαστούν και ακολουθούν οι πίσω πόρτες. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως είναι σε σημεία του σπιτιού που δεν έχουν καλή πτική επαφή με τον περιβάλλοντα δημόσιο χώρο, έτσι οι διαρρήκτες έχουν όλο το χρόνο να δράσουν ανενόχλητοι. ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ασφαλίσετε τις εισόδους.

 • Αντικαταστήστε τα φθαρμένα πλάισια (κάσες) των εισόδων έτσι ώστε ο επίδοξος διαρρήκτης να μην καταφέρει να “ξηλώσει” την πόρτα.
 • Όλες οι είσοδοι θα πρέπει να είναι από συμπαγές υλικό (προτιμούμε το μέταλλο έναντι του ξύλου για προφανείς λόγους).
 • Τοποθετείστε κλειδαριές και μηχανισμούς  ασφαλείας.
 • Περιορίστε τις πιθανότητες δολιοφθοράς – παραβίασης κάνοντας χρήση αλυσίδων/μοχλών που ασφαλίζουν την πόρτα όταν βρίσκεστε εντός του χώρου.

Παράθυρα

Άλλος ένας συνηθισμένος τρόπος εισόδου, ανεπιθύμητων “επισκεπτών”. Περισσότερη βαρητα θα πρέπει να δοθεί στα παράθυρα των ισογείων, ιδίως σε αυτά που “βλέπουν” σε δρόμους και λοιπούς δημόσιους χώρους. Αυτό δεν σημαίναι πω τα παράθυρα σε ορόφους ότι είναι ασφαλή ειδικά αν έιναι εύκολα προσβάσιμα.

 • Μπλοκάρετε με διάφορες “πατέντες” το άνοιγμα του παραθύρου απ’έξω. Πείροι σε συρόμενα παράθυρα βίδες σε ξύλινα ανοιγόμενα παράθυρα είναι δυο από τις πιο απλές και αποτελεσματικότερες πατέντες αυτού του είδους.
 • Βάλτε εμπόδια ώστε σε “ημιανοιχτή” κατάσταση του παραθύρου να ανοίγει τόσο ώστε να μην μπορεί να εισέλθει κάποιος αλλά ούτε και να αφαιρέσει τον μηχανισμό – πατέντα ασφάλισης.
 • Στα παράθυρα που βρίσκονται σε όροφο φροντίστε να κόψετε κάθε σενάριο αναρρίχησης ακόμα και το πιο ακραίο

 

Συστήματα Συναγερμού

Τα συστήματα συναγερμού είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος αποτροπής διάρρηξης αν χρησιμοποιούντε και συντηρούνται κατάλληλα.

 • Κάντε ορατό ότι ο χώρος προστατεύεται από σύστημα συναγερμού τοποθετώντας την σειρήνα αλλά και διακριτικά που να επισημαίνουν ότι ο χώρος προστατεύεται, σε εμφανή σημεία του χώρου.
 • Θα πρέπει να αποφεύγεται να σημειώνεται των κωδικό του συναγερμού κοντά στο πληκτρολόγιο.
 • Αν είστε εγγεγραμμένοι σε κάποιο Κέντρο Λήψης Σημάτων φροντίστε να το ενημερώσετε για τυχόν αλλαγές στο σύστημα συναγερμού αλλά και για αλλαγές στους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα σας καλούν.
 • Ελέγξτε σε τακτά χρονικά διαστήματα την σωστή λειτουργεία του συναγερμού σας

Το Τέρας των Συστημάτων Ασφαλείας

SecurityBeast

Το Τέρας των Συστημάτων ασφαλείας, κοντά σας!!!

 

 

Παραβίαση Προσωπικού Χώρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *