Πρόκειται για ένα πρόβλημα που βασανίζει αρκετούς εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και ιδιοκτήτες. Είναι συναγερμοί που δεν οφείλονται σε παραβιάσεις αλλά σε εξωγενείς παράγοντες. Κυριότερα αίτια ενεργοποίησης λανθασμένων συναγερμών (συχνα θα ακούσετε και τον όρο “ψεύτικο συναγερμό) είναι:

 • Μη Ορθή χρήση του συναγερμού

Η συχνότερη αιτία είναι η λάθος πληκτρολόγηση κωδικού κατά την είσοδο στο χώρο μας ενώ είναι οπλισμένος.  Ειδικά κατηγορίες ανθρώπων όπως παιδιά η ηλικιωμένοι είναι επιρρεπής σε έτοια λάθη. Στατιστικές  δείχνουν πως 3 στους 4  λανθασμένους  συναγερμούς οφείλονται στη λάθος εισαγωγή του κωδικού.

 • Λάθος Επιλογή Σημείου Τοποθέτησης Ανιχνευτών

Αν το radar ανίχνευσης  κίνησης δεν τοποθετηθεί στο κατάλληλο ύψος υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιεί τον συναγερμό κάθε φορά που κάποιο αντικείμενο βρεθεί κοντά του. ού.

 • Ελαττωματικός εξοπλισμός

Ο ελλατωματικός εξοπλισμός είναι και αυτό ένα αίτιο που πονοκεφαλιάζει εγκαταστάτες και ιδιοκτήτες. Δεν είναι απαραίτητα θέμα αξιοπιστίας. Πολλές φορές μπορεί να πρόκειται για ένα αξιόπιστο προϊόν και να είναι αυτό που “λένε” αστοχία υλικού.

 • Εξαντλημένες Μπαταρίες

Δέν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, ειδικά σε ασύρματες εγκαταστάσεις, να ξεχνά ο ιδιοκτήτης να αντικαταστήσει τις μπαταρίες.

 • Ύπαρξη Κατοικιδίων

Τα κατοικίδια πολλές φορές κατά την κίνηση τους ενεργοποιούν τον συναγερμόΓιατί οι λανθασμένοι συναγερμοί αποτελούν πρόβλημα

Ποιό είναι το πρόβλημα;

Στατιστικές αποδεικνύουν πως πάνω απο το 75% των “ψευτο – συναγερμών” χτυπούν τη νύχτα με αποτέλεσμα να ανησυχολύμε δίχως ουσιαστικό λόγο και να ενοχλούμε τους γείτονες. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί τότε 7 στους 10 ιδιοκτήτες παίρνουν την απόφαση να μην οπλίσουν τον συναγερμό για να αποφύγουν τον ψεύτικο συναγερμό, μένοντας απροστάτευτοι σε μια ενδεχόμενη παραβίαση.

Τρόποι Αντιμετώπισης

Αν και εσείς βαρεθήκατε να ακούτε την σειρήνα κάθε λίγο και λιγάκι και αν ο γείτονας σας κοιτάζει με μισό μάτι επειδή δεν τον αφήνετε να κοιμηθεί ακολουθείστε τα παρακάτω tips

 1. Αφιερώστε χρόνο σε όσους κάνουν χρήση του συναγερμού και βοηθείστε τους να εξοικειωθούν με το σύστημα. Τονίστε τη σημασία του να παραμείνουν ψύχραιμοι αν κάνουν κάποιο λάθος σε περίπτωση που πληκτρολογήσουν λάθος κωδικό. Το άγχος σε τέτοις περιπτώσεις δε βοξθά καθόλου.
 2. Μην αμελείτε τη συντήρηση του συναγερμού και να ελέγχεται πάντα τις μπαταρίες του φροντίζοντας για την άμεση αντικατάστασή τους όταν αυτό είναι απαραίτητο
 3. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε έναν έλεγχο ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει και ότι οι επαφές στις πόρτες (αν υπάρχουν) είναι στερεωμένες στη θέση τους
 4. Ελέγξτε ότι οι ανιχνευτές κίνησης είναι τοποθετημένοι σε σημεία μακριά από παράθυρα, πόρτες ή εστίες θερμότητας (τζάκι, καλοριφέρ). Τα ρεύματα αέρα μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους δίνοντας λάθος συναγερμούς
 5. Αν έχετε κατοικίδια, αντικαταστήστε τους ανιχνευτές κίνησης με αισθητήρες ήχου και ζητήστε από τον εγκαταστάτη να κάνει διορθώσεις (ευαισθησία ανιχνευτή, ύψος ρανταρ από το έδαφος)
 6. Φροντίστε να είναι σωστά κλεισμένα τα παράθυρα και οι πόρτες. Σε περίπτωση μη σωστού κλεισίματος μπορεί να χτυπήσει λάθος συναγερμός

Οι παραπάνω συμβουλές είναι ένας γενικός οδηγός για το τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση λάθος συναγερμού και σίγουρα δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε την ύπαρξή του. Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να δώσετε σίγουρη λύση και να εμπιστευθείτε ξανά τον συναγερμό σας!

ComputerBeast
ComputerBeast

“Το Τέρας της Πληροφορικής και των Συστημάτων Ασφαλείας, Δίπλα σας με ένα κλικ!”

Λανθασμένοι Συναγερμοί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *