Όταν λέμε Επεξεργαστής (CPU) εννοούμε τον “εγκέφαλο” του υπολογιστή. Είναι υπεύθυνος για τους υπολογισμούς, τις πράξεις και τη γενικότερη επεξεργασία των δεδομένων.Κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή ενός επεξεργαστή είναι η ταχύτητά του η οποία μετριέται σε GHz. Βασικά χαρακτηριστικά που επίσης δεν θα πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας είναι:
Πυρήνες (Cores) Στις μέρες μας οι επεξεργαστές αποτελούνται από δύο ή περισσότερους επεξεργαστές (πυρήνες) ενσωματωμένους σε ένα chip. Ο κάθε πυρήνας μπορεί να αναλαμβάνει από μια διεργασία. Έτσι πετυχαίνουμε μεγαλύτερη ταχύτητα σε ταυτόχρονες διεργασίες και αύξηση των δυνατοτήτων της μνήμης cache 
 
FSB (Front Side Bus) Πρόκειται για το κανάλι επικοινωνίας του επεξεργαστή με την μνήμη RAM. . Καλό θα είναι να επιλεχθεί ένας επεξεργαστής με υψηλή συχνότητα FSB, ώστε να λεχουμε όσο το δυνατόν ταχύτερη αποστολή δεδομένων από την RAM προς την CPU. 
 
Χρονισμός ;Όπως αναφέραμε και στην αρχή πρόκειται για την ταχύτητα του επεξεργαστή. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο γρηγορότερα θα εκτελούνται.
 L2 Cache  Στην μνήμη Cache αποθηκεύοντε τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε περισσότερο ώστε να αποφευχθεί η ανταλλαγή δεδομένων με την RAM. Μετριέται σε MB  και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο καλύτερες επιδόσεις πετυχαίνουμε.

images

ComputerBeast

Το “Τέρας” της πληροφορικής είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Οι τεχνικοί μας και οι πωλητές μας είναι δίπλα σας για να σας λύσουν κάθε απορία και πρόβλημα

Πώς Επιλέγω Επεξεργαστή;
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *