Έχετε αναλογιστεί πότε ήταν η τελευταία φορά που “φροντίσατε” τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το smartphone σας ή το tablet σας;;; Αν η λέξεις “φασίνα” και “τενολογία” σας φαίνονται ασύνδετες μεταξύ τους, ξανασκεφτείτε το. Το ComputerBeast σας παραθέτει ένα χρηστικό οδηγό για να περιποιηθείται τις συσκευές σας

  • Ξεφορτωθείτε ο,τι δεν χρειάζεστε

Διαγράψτε ο,τι δεν χρησιμοποιείτε. Προγράμματα, browser extensions και plugins που δεν θυμάστε πότε χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά ή δεν σας φάνηκαν ποτέ αρκετά χρήσιμα, παρόλαυτά βρίσκονται στον υπολογιστή σας ή στη φορητή σας συσκευή (tablet – smartphone). Αν η διαδικασία σας φαίνεται κοπιαστική μην τρομάζεται. Η λύση ονομάζεται CCCleaner, είναι δωρεάν και διαίθεται για Windows αλλά και για Mac. Εγκαταστήστε το, τρέξτε το και αφήστε τα όλα πάνω του.

  • Defragment

Κάντε defragment στο pc  σας ώστε να “συγυρίσετε” το σκληρός σας δίσκο. Σας ακούγεται πολύπλοκο; Δοκιμάστε το Defraggler. Οι κάτοχοι Mac δεν έχουν ανάγκη από defragment παρόλαυτα τους δίνεται η δυνατότητα μέσω του DaisyDisk.

  • Update

Φροντίστε ώστε, τόσο το λειτουργικό του pc ή της συσκευής σας όσο και τα προγράμματα ή οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε να είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες εκδόσεις.

  • Ασφάλεια

Εφόσον κάνατε τα παραπάνω καλό θα ήταν να ασχοληθείτε και με την ασφάλεια. Κάντε τις απαραίτητες ενημερώσεις σε firewall και antivirus κάντε scan όχι μονο στους ήδη εγκατστημένους δίσκους αλλά και στους εξωτερικούς σας δίσκους. Για ακόμα μεγαλύτερη προστασία εγκαταστήστε και τρέξτε το SpywareBlaster και το

Για καλύτερη προστασία, τρέξτε κι ένα πρόγραμμα όπως το SpywareBlaster σε συνδυασμό με το Malware Bytes και ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητα spyare και malware που ενδεχομένως να βρίσκονται στο pc σας.

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για το smartphone/tablet σας χωρίς κόστος, αφού μπορείτε να βρείτε αρκετά δωρεάν και αξιόπιστα antivirus. Οι κάτοχοι Iphone – Ipad δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί προστατεύονται από το cloud της Apple.

Μην αγνοήσετε τους κωδικούς σας. Υπάρχουν προγράμματα που διαχειρίζονται τα passwords και αφήστε στο παρελθόν τα σημειώματα με τους κωδικούς ή ην χρήση του ίδιου κωδικού σε κάθε υπηρεσία/λογαριασμό και κόψτε την είσοδο σε κάθε επίδοξο εισβολέα

Φροντίστε το pc σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *