Όταν μιλάμε για ζώνες σε ένα συναγερμό, εννοούμε τις ομάδες που μπορούμε να χωρίσουμε μια εγκατάσταση. 10, 16, 32 ζώνες είναι κάποιες από τις ζώνες που διαθέτουν οι περισσότεροι συναγερμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πως μεταφράζεται όμως αυτό; Στην ουσία, όσες περισσότερες ζώνες μας παρέχει ένα σύστημα συναγερμού, τόσο μεγαλύτερη ευελιξία θα έχουμε. Όταν θα οπλίζουμε τον συναγερμό μας θα έχουμε την δυνατότητα να παρακάμψουμε κάποια ζώνη, είτε αυτόματα είτε κατ’επιλογή.

Λίγες ζώνες σημαίνει συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων σε μια ζώνη, πχ όλα τα παράθυρα ενός τομέα, άρα στην όπλιση έχουμε δυο επιλογές: Όλα κλειστά ώστε να οπλίσει το σύστημα μας ή παρακάμπτουμε όλη την ζώνη αφήνοντας εκτεθειμένο το σύστημα μας.

Πέρα όμως από την ευελιξία οι πολλές ζώνες μας δίνουν και την δυνατότητα καλύτερης επιτήρησης του χώρου, μιας και το κέντρο του συναγερμού θα μας ειδοποιήσει για το ποια ακριβώς ζώνη παραβιάστηκε, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με την συγκέντρωση πολλών στοιχείων  σε μια ζώνη.

Η διαφορά στο οικονομικό σε επίπεδο κέντρου  δεν είναι αποτρεπτική (συνήθως 50 εως 70 €) ενώ πολλά κέντρα μας δίνουν την δυνατότητα διπλασιασμού των υπάρχουσων ζωνών

ComputerBeast

 

 

 

 “Στη ComputerBeast, οι καταρτισμένοι τεχνικοί και πωλητές θα σας καθοδηγήσουν στην επιλογή που χρειάζεστε μέσα από μια γκάμα Συστημάτων Συναγερμού αλλά και Συστημάτων Παρακολούθησης”

Ζώνες Συναγερμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *