Η πρώτη μεγάλη απόφαση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας. Μετά όμως; Η πληθώρα επιλογών πολλές φορές μπορεί να σας αποπροσανατολίσει, γι’αυτό καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως

  • Εκτίμηση Κατάστασης

Αρχικά θα πρέπει να εκτιμήσετε το είδος της εγκατάστασης που κρίνετε εσείς σωστό ότι πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν χώρο με αρκετά ανοίγματα (πόρτες, παράθυρα) θα πρέπει να επιλέξετε και να απαιτήσετε ένα συνδυασμό περιφερειακών που θα επικεντρώνεται σε όλες τις πιθανές εισόδους. Σαν γενικό άξονα, προσέχουμε να προσαρμόσουμε το σύστημα που θα χρησιμοποιήσουμε στις ιδιαιτερότητες του χώρου μας.

  • Προϋπολογισμός Εγκατάστασης

Στην αγορά υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη πως το καλό θα πρέπει να είναι ακριβό. Η τιμή όμως δεν είναι το παν. Πολλές φορές μπορεί και μια οικονομική επιλογή να είναι εξίσου αποτελεσματική για τις απαιτήσεις του χώρου. Κάντε μια έρευνα στην αγορά και ψάξτε για τυχόν “ψιλά γράμματα” σε προσφορές που ακούγονται δελεαστικές

 

  • Απαιτήσεις Χώρου και Δυνατότητες Συστήματος

Θα πρέπει να γνωρίζετε τι απαιτήσεις έχει ο χώρος σας και τι σας προσφέρουν τα παρεχόμενα περιφερειακά. Τα βασικά περιφερειακά ενός συναγερμού, είναι τα εξής:

  1. Κέντρο Ελέγχου: Συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα με όλους τους αισθητήρες που περιλαμβάνει το σύστημά μας. Περιμβάνει και το πληκτρολόγιο για την εισαγωγή κωδικών και την παραμετροποιήση της λειτουργείας του συστήματος. Η ταυτοποίηση και ο έλεγχος μπορεί να γίνεται και μέσω τηλεχειριστηρίου ή και τηλεφωνικά. Η τηλεφωνική σύνδεση μπορεί αν είναι είτε PSTN (σταθερή τηλεφωνία) είτε GSM (κινητή τηλεφωνία).
  2. Ανιχνευτές κίνησης: Χωρίζονται σε εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αυτοί ελέγχουν έναν ορισμένο χώρο, συνήθως ογκομετρικά. Αν ανιχνεύσουν οποιαδήποτε κίνηση τότε ενεργοποιείται το σύστημα. Στην περίπτωση που έχετε κάποιο κατοικίδιο, τότε υπάρχουν αισθητήρες που αναγνωρίζουν την ύπαρξη του ώστε να μην έχουμε λανθασμένους συναγερμούς.
  3. Μαγνητικές Επαφές: Ενεργοποιούνται όταν ανοίγει το άνοιγμα που έχουμε παγιδεύσει (πόρτες, παράθυρα). Για την παγίδευση ανοιγμάτων έχουμε και την δυνατότητα κρουστικών ανιχνευτών που εντοπίζουν την θραύση τζαμιών  αλλά και beams που με την χρήση ακτίνων μπόρουν να παγιδεύσουν ανοίγματα αλλά και να οριοθετήσουν περιοχές που δεν έχουν κάποιο φυσικό όριο (πχ τοίχος).
  • Χαρακτηριστικά του Συστήματος

Τα είδη ανιχνευτών πέρα από αυτά που αφορούν τις παραβιάσεις είναι αρκετά (ανιχνευτές φωτιάς, καπνού, υγρασίας). Επίσης και οι επιλογές συνεργασίας του συναγερμού με άλλα συστήματα όπως με ένα σύστημα παρακολούθησης. Εσείς προσδιορίζεται τις ανάγκες της εγκατάστασης χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει άποψη και ο εγκαταστάτης λόγω εμπειρίας.

 

ComputerBeast

“Στη ComputerBeast, οι καταρτισμένοι τεχνικοί και πωλητές θα σας καθοδηγήσουν στην επιλογή που χρειάζεστε μέσα από μια γκάμα Συστημάτων Συναγερμού αλλά και Συστημάτων Παρακολούθησης”

Τι συναγερμό να βάλω;;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *