Γιατί να βάλω συστημα συναγερμου;

Η προφανής απάντηση είναι για την ασφάλεια του σπιτιού από παραβιάσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ο μοναδικός λόγος. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι πέντε λόγοι για να σας πείσουν να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα.

  • Πυργκαγιά: Ανιχνευτές καπνού και θερμότητας θα σας ειδοποιήσουν στην περίπτωση πυρκαγιάς και σε συνδυασμό με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων θα ειδοποιήσουν και την Πυροσβεστική μειώνοντας στο ελάχιστο τον χρόνο αντίδρασης όπως για παράδειγμα σε κάποιο εξοχικό και κυρίως προστατεύοντας εσάς και τα αγααπημένα σας πρόσωπα στην περίπτωση που βρίσκεστε στον χώρο την στιγμή που εκδηλωθεί η φωτιά.
  • Μονοξείδιο του άνθρακα: Είναι αόρατο και άοσμο, παρόλαυτά μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας. Έκθεση για αρκετή ώρα μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο. Εάν στο ήδη υπάρχον κέντρο συναγερμού συνδέσουν έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα, αυτός θα σας ενημερώσει με την παραμικρή αύξηση των επιπέδων CO στον χώρο.
  • Ειδοποίηση Πρώτων Βοηθειών: Αν βρεθείτε σε έκτακτη ανάγκη δεν χρειάζεται να ψάχνετε πανικόβλητοι να βρείτε τηλέφωνο για να καλέσετε το 166. Σχεδόν όλα τα συστήματα συναγερμού έχουν buttons πανικού ή υποστηρίζουν την σύνδεση τους. Με ένα πάτημα του πλήκτρου, το Κέντρο Λήψης Σημάτων θα ειδοποιήση ασθενοφόρο. Απλό στη χρήση και ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένα άτομα
  • Πλημμυρα – Διαροή νερού: Γυρίζετε μετά από καιρό στο εξοχικό και διαπιστώνεται πως έχει μετατραπεί σε “ενυδρείο” λόγο βλάβης στα υδραυλικά, το οποίο μεταφράζεται σε μια μεγάλη δαπάνη για την αποκατάσταση των ζημιών. Με αισθητήρες υγρασίας ή flood sensors μπορεί να μην είχε αποφευχθεί αλλά σιγούρα θα μπορούσε να είχε περιοριστεί στο ελάχιστο.
  • Έκπτωση στα ασφάλιστρα ακινήτου: Άν έχετε ασφαλίσει το σπίτι σας για κλοπή, με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 10% στα ασφάλιστρα. Επίσης η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος αυξάνει την αξία του ακινήτου.

Βέβαια οι δυνατότητες ενός συναγερμού είναι απεριόριστες. Αισθητήρες ανίχνευσης ψύχους ώστε να αποφύγεται το σπάσιμο σωληνών σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδοποίηση στην περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος (χρήσιμο για εξοχικά αλλά και στην περίπτωση που στο σπίτι μένουν άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που απαιτείτε ηλεκτρικό ρεύμα για την μηχανική υποστήριξη της υγείας τους) με ανιχνευτές σχεδόν για κάθε σας απαίτηση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα συστήματα συναγερμού εδώ και αρκετό καιρό έχουν “ξεφύγει” από τα στενά όρια της παραβίασης – εισβολής στον προσωπικό χώρο και ενοποιούν όλες τις παραμέτρους ασφαλείας σε ένα μόνο κέντρο. Μελετήστε όλες τις παραμέτρους που σας αφορούν και επιλέξτε αυτές που σας ταιριάζουν

ComputerBeast
ComputerBeast

“Το Τέρας της Τεχνολογίας και των Συστημάτων Ασφαλείας, κοντά σας με ένα κλικ!!!”

Συστήματα Ασφαλείας: Όχι “απλοί” συναγερμοί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *