Δεν χωρά αμφιβολία πως όταν μιλάμε για συστήματα ασφαλείας, το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό είναι τα συστήματα συναγερμού. Απο τι αποτελείται όμως ένα σύστημα συναγερμού;

Ραχοκοκαλιά ενός συστήματος συναγερμού είναι  οι αισθητήρες και οι ανιχνευτές. Λειτουργούν με ασθενή ρεύματα και επικοινωνούν με το κέντρο του συναγερμού ενσύρματα ή ασύρματα. Το σύστημα είναι πάντα σε αναμονή με ορισμένες ζώνες να μην έχουν την δυνατότητα αφόπλισης ή παράκαμψης (24ωρη όπλιση). Στην περίπτωση παραβίασης αρκεί μια ελάχιστη κίνηση (εξαρτάται από τον βαθμό ευαισθησίας που επιθυμούμε / απαιτείται) για να τεθούν σε λειτουργία τα “ειδοποιητήρια” όπως σειρήνες (εσωτερική και εξωτερική) και τηλεφωνητές που θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας.

Καλώς ή κακώς, η αύξηση της εγκληματικότητας έχει κλάνει απαραίτητη την ύπαρξη ενός συναγερμού, λειτοτυργώντας αποτρεπτικά σε ενδεχόμενες “επιθέσεις”. Ένα σύστημα συναγερμού σας δίνει τις εξής δυνατότητες: 

  1. Προειδοποίησης In Advance με εγκατάσταση ανιχνευτών και αισθητήρων στον “περιβάλλοντα χώρο”, δίνοντας σας αρκετό χρόνο αντίδρασης αλλά αυξάνοντας τις πιθανότητες “ψευδοσυναγερμών” από αδιάφορους προς την ασφάλεια σας αστάθμητους παράγοντες (πχ κίνηση αυτοκινήτων ή αντανακλάσεις που μπορεί αν επηρεάσουν τους αισθητήρες)
  2. Εγκατάσταση Αισθητήρων – Ανιχνευτών σε πόρτες παράθυρα και γενικά σε σημεία άμεσης επαφής, μειώνοντας κατα πολύ τον χρόνο αντίδρασή σας αλλά από την άλλη ενισχύοντας το αίσθημα πανικού και τρόμου στον επίδοξο εισβολέα.

Η σωστότερη λύση είναι πάντα στην μέση,. Οπότε στα συστήματα συναγερμού η καταλληλότερη επιλογή είναι να συνδυάσουμε τις παραπάνω δυνατότηες εκμηδενίζοντας κάθε πιθανότητα παραβίασης. επιλογή είναι ένας συνδυασμός και των δυο παραπάνω.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού είναι μια οικονομική λύση αποτροπής εισβολής στον προσωπικό ή επαγγελματικό σας χώρο, αφού η ύπαρξη του και μόνο αρκεί για να αποτρέψει κάθε απειλητική κίνηση.

 

Το Τέρας των Συστημάτων Ασφαλείας
SecurityBeast

SecurityBeast

Το Τέρας των Συστημάτων Ασφαλείας

Σύστημα Συναγερμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *